Köpvillkor

Allmänt

Det är tryggt och enkelt att handla i Starshine E-butik. Varorna packas omsorgsfullt i vår butik i Stockholm, som om du vore på plats, men istället får du dina varor bekvämt hemskickade inom Sverige. Vi har för avsikt att skapa samma trygghetskänsla när du handlar i vår webshop som du känner när du handlar i vår butik. Vill du reservera en vara och hämta ut den i vår butik kan du kontakta oss på info@starshine.se

Orderbekräftelse

När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss snarast om du undrar över något på info@starshine.se . Spara gärna denna bekräftelse som referens vid eventuell kontakt med vår kundtjänst.

Utlämningsställe

Paketet levereras alltid till närmaste utlämningsställe.

Leverans

Vi skickar alla våra varor med Posten och normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar. Du betalar alltid portokostnaden. Kontrollera ditt paket innan du lämnar utlämningsstället. Anmäl transportskador så fort som möjligt till Posten.

Dröjsmål i leverans

Även om vi gör vårt yttersta att leverera din order i tid kan det ibland bli fel. Om en vara dröjer, kontakta oss gärna genom att maila oss på info@starshine.se . Självklart kontaktar vi dig om vi själva upptäcker felet.

Pris och betalning

I det angivna priset ingår moms med 25 %. Alla varor tillhör Starshine till dess full betalning kommit oss tillhanda. Är du under 18 år måste målsmans tillstånd finnas för att handla på starshine.se.

Erbjudanden

Erbjudanden gäller så långt lagret räcker. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning, vilket kan resultera i delleveranser eller återbetalning om varan tagit slut. Vi meddelar detta via mail till dig vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar. Kontakta oss om du vill annullera din restnotering eller om du har andra frågor kring leveranstider m.m.

Ej uthämtat paket

Ej uthämtade varor kommer att debiteras med 250 kr. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Om du ångrat din beställning efter att paketet skickats ifrån oss, måste du hämta ut paketet och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

Kortbetalning – smidigt och säkert

Kreditkorts betalning hanteras av vår betalningspartner PayPal för att garantera snabb och säker betalning. Säkerheten är en av de viktigaste hörnpelarna i PayPals lösningar. PayPal är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till PayPal och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av starshine.se. PayPal som hanterar dina kortuppgifter uppfyller kraven för PCI-DSS. Läs mer om PayPal här.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen. Denna lag bygger på EU-direktiv från 1995 och avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras elektroniskt. Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får ta del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av Starshine E-butik i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas. Leveransadress och leveransvillkor är information som endast vår fraktpartner och våra leverantörer får ta del av. I praktiken innebär det att denna typ av information ligger utanför vår direkta kontroll. Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem.

Bytesrätt- och returrätt

Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Vi ser gärna att du uppger orsak till returen samt returnerar varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida) detta påskyndar hanteringen utav din retur. Du betalar dock själv returfrakten. Starshine E-butik åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.

Ångerfrist och meddelande

På starshine.se har du som kund alltid 14-dagars ångerrätt efter mottagandet av varan i enlighet med distans och hemförsäljningslagen. Om du ångrar ditt köp ber vi dig att kontakta oss så snart som möjligt. För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:
• Ordernummer
• Fakturanummer
• Titel på de produkter du vill returnera.
Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

Reklamation

Vid hantering av reklamationer tillämpas konsumentköplagen. Skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel vara eller antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart genom att skicka e-post till info@starshine.se. Uppge ditt namn, ordernummer och vilken vara det gäller. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Tänk på att förpacka varan väl vid retur, och använd alltid den medskickade returfraktsedeln. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av oss vilket innebär att kunden debiteras beloppet. När vi fått varan och godkänt reklamationen återbetalas utläggen för varan till det kort köpet är genomfört med eller konto kunden uppger i kontakt med oss.

Återbetalning

Återbetalning för returnerad vara betalas vanligtvis tillbaka till ditt konto inom 30 dagar.

Reservationer

Starshine E-butik kan skicka varor utanför Sveriges gränser, men ingen ångerrätt, returrätt eller reklamation gäller då. Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur vårt sortiment. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida. Vi förbehåller oss rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force Majore

Starshine E-butik är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Tvist

Vid eventuell tvist ämnar vi följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Kontakt

Starshine
Butiken: Royal Park Hotel, Frösundaviks All´´´´è 15,
169 70 Solna
Telefon: 070 – 669 73 70
E-post: info@starshine.se
Organisationsnummer: 64122500180